Koningsdag 2021 bij de NOS

Koningsdag 2021 bij de NOS

NOS Koningsdag 2021

Dinsdag 27 april 2021

10.50 – 13.06 uur NPO 1 Bezoek Koning en gezin aan Brainport Eindhoven – Presentatie: Astrid Kersseboom

19.00 – 19.55 uur NPO 1 Terugblik Koningsdag – Presentatie: Amber  Brantsen en Winfried Baijens

==========================================

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters vieren op 27 april Koningsdag in Eindhoven. Vanwege het coronavirus is het ook dit jaar niet mogelijk om een rondgang door de stad te maken en handen te schudden. Het koninklijk gezin bezoekt daarom een besloten locatie op de High Tech Campus (HTC) in Eindhoven. De NOS doet rechtstreeks verslag van het bezoek. De uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom. 

Eindhoven bouwt voor de gelegenheid een speciale studio waar het koninklijk gezin interactief kennis kan maken met mensen en organisaties uit stad en regio om zo een alternatieve koningsdagroute te maken. Er zijn digitale gesprekken met bijvoorbeeld designers, virtuele podia met optredens en ook gesprekken aan tafel. Ook wordt er door fooddesigners een innovatieve maaltijd bereid.

Daarnaast zullen er drones over de stad vliegen om inwoners de kans te geven toch nog naar het koninklijk gezin te zwaaien.

Eindhoven houdt de hele dag een digitaal platform in de lucht via www.koningsdageindhoven.nl met als een van de onderdelen een talkshow voor en door jongeren, waarbij de drie prinsessen aansluiten. Ook dat is te volgen in de live-uitzending.

Terugblik Koningsdag

In de uitzending vanaf 19.00 uur op NPO 1 blikt Amber Brantsen met een aantal hoofdpersonen terug op de hoogtepunten van Koningsdag in Eindhoven. Dat gebeurt vanaf het dak van een voormalig gebouw van Philips. Ook is er in deze uitzending aandacht voor Koningsdag in de rest van Nederland.

Presentator Winfried Baijens rijdt van Den Haag naar Eindhoven met de Stella Vie, de zonnewagen waarmee de TU Eindhoven in 2017 de Solar Challenge heeft gewonnen. Tijdens deze rit wordt er gestopt in dorpen en steden om te kijken hoe Koningsdag daar wordt beleefd. 

Bijgewerkt: 18/4/2021