Medewerking door in 2021

Dr. Jekyll & Mr. Hyde 

Rockcoverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde is een 6-mans formatie uit de IJmond. 

Met een sterk repertoire en eigentijdse uitvoering van klassieke rocksongs weet de band van elke avond een feest van herkenning te maken. 

Het repertoire van Dr. Jekyll & Mr. Hyde laat zich lezen als de CD-kast van de liefhebber van stevige rockmuziek, waaronder Stones, Black Crowes, Poppa Chubby, Thunder, Queen, Joe Bonamassa, etc. Maar ook de gevoeliger nummers gaat de band niet uit de weg en weet mede door de toepassing van een heel keyboard-arsenaal het publiek te verrassen met vertolkingen van bv. Lido Shuffle van Bozz Scaggs en Almost cut my hair van C,S,N Y. 

In 2014 nam de band, na een jaar van voorrondes, deel aan de Grand Finale van de grootste bandcompetitie in de Benelux en wist zich een plek te veroveren tussen de beste coverbands van de Benelux. De vakjury :  

“Explosief, boeiend, entertaining en muzikaal op zeer goed niveau. Dat waren de 

belangrijkste conclusies bij zowel de vakjury als het publiek over het optreden van Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Met haar sterke performance wist de band het publiek goed in beweging te krijgen. Ze weet de nummers naar zich toe te trekken en hierdoor een nieuwe eigentijdse dimensie aan de nummers te geven. Boeiende interpretaties van bekende rocksongs zetten niet alleen de zaal op z’n kop, maar scoren ook sterk bij de vakjury.” 

Natuurlijk is de band ook te boeken voor een optreden op uw feest, festival of in uw café. De band gebruikt, indien nodig, een eigen professionele licht- en geluidsinstallatie. 

Rockcoverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde is te bereiken via de volgende media:  

Mobiel: 06 52 53 43 10 

Website: www.jekyllenhyde.nl 

Facebook: https://www.facebook.com/rockcoverband.jekyllenhyde 

**************************************************************************************************************************************

Rocking Robins 

The Rocking Robins is op de Bintangs na de oudste formatie die nog met muzikanten speelt die ook daadwerkelijk in de jaren zestig hebben gespeeld. Vanaf 1964 tot ongeveer 1976 speelde zij onder de naam The Robins waar zij ook successen hebben vergaard met televisie optredens bij NCRV in het programma TWIEN, en bij de KRO radio Springplank en via theater bureau Holland door het land toerde. In 1987 begon het weer te kriebelen en kwamen Jan Rumping, Kock Lubbers, Hein en Flip Kleine om de draad weer op te pakken, wat resulteerde dat in 1988 een try-out werd gegeven in de Seven Seas te Velsen Noord wat een aardig succes werd. 

Niet veel later werd de jongste zus van Hein en Flip Lies Kleine toegevoegd en broer Henk Kleine die het drumkrukje van Kock Lubbers overnam, en kwam er ook uitbreiding op het gebied van Licht en Geluid wat door Stefan Rumping en zwager Chris Riem werd verzorgd. Zo werd ook vader Gerard Kleine toegevoegd die het licht overnam van Stefan Rumping en tevens als manager fungeerde. 

In deze zetting werden vele succes zoals de eerste CD opname die binnen 14 was uitverkocht met 1000 verkochte exemplaren behaald, met vele optredens door heel Nederland. 

Daarna ging het hard met het succes  in totaal 5 CD opnames, 2 Tournees naar Noorwegen Televisie optreden bij Veronica liveline vele Back to the Sixties en Beverbeats en uiteraard optredens. 

De band beschikt ook over een vaste crew voor hun optredens waar licht, geluid, podium en decor door Jan Schavemaker en zijn zoon Erwin worden verzorgd. 

Vele mutaties heeft de band in de loop van de tijd ondergaan met drumwisseling,  Piet Holleman die broer Henk Kleine verving en vele successen en tournees heeft meegemaakt en door overlijden is vervangen door ook geen onbekende muzikant Guus Pattywael van Westerloo. Bassist Koos OBdam die het voor gezien hield en die heel kort door Rob Spaan werd vervangen, en helaas maar kort heeft meegespeeld en overleed door ongeneeslijke ziekte. George Klink was zijn vervanger die zijn stempel en bijdrage ruimschoot goed heeft gemaakt. Maaike de Vries een nichtje van de bandleden Hein en Flip  kwam de jongste zus Lies Brandsma -Kleine vervangen die het voor gezien hield en een daverend afscheidsconcert kreeg aangeboden in de Moriaan te Wijk aan Zee. Haar man Andy Rekveld heeft de laatste CD Thats Itt opgenomen in eigen beheer en deed zich gelden met geluidtechnicus aan gevuld met Bert de Prijcker die de band een warm hart toedraagt met ondersteuning van PA geluid en reparaties aan de installaties. 

Vermeldigingswaardig is dat de band vorig jaar een Stand-Inn drummer heeft toegevoegd die ook zijn sporen in de IJmond heeft verdiend en geen onbekende is Ger Motshagen, die als Guus ziek is of andere verplichtingen heeft kan vervangen en dat tot grote tevredenheid voldoet. 

Het laatste optreden voor de COVID 19 pandemie was in Egmond aan Zee in hotel Zuiderduin, waar voor de 2e keer met succes zij een dinershow heeft mogen meespelen met professionele artiesten uit Engeland die Elvis Presley en andere grote coryfeeën uit de jaren zestig presenteerde.  

Facebook: @RockingRobinsBeverwijk; https://www.facebook.com/RockingRobinsBeverwijk/ 

 

**************************************************************************************************************************************

GAAF! is een allround coverband. Fout & goud, en hoe dan ook dansbaar. Met hits uit de jaren 70 tot en met nu. Voor ieder wat wils. 

We repeteren al jaren in het prachtige Muziekfort in Beverwijk. Ons repertoire is erg divers. We spelen van alles: van nummers van U2 tot Lenny Kravitz en van Andre Hazes tot Anita Meijer. En dat alles met heel veel lol. Samen muziek maken is het leukste dat er is. En als het publiek dan ook geniet, is de cirkel natuurlijk rond.  

GAAF! heeft flink wat optredens gedaan in de IJmondregio en ook daarbuiten. Helaas kwam door het coronavirus alles stil te liggen. We staan daarom te popelen om op Koningsdag dit coronaproof-optreden te mogen verzorgen vanuit het Kennemer Theater. Hoe bijzonder! Graag tot 27 april!  
 
De groeten van GAAF! 

Renate Rouwen (zang), Ruud Duiker (toetsen), Henk Rijks (gitaar), Debbie van Riel (drums) en Rob Voskuil (bas) 

Kijk voor meer info over de band op onze Facebookpagina www.facebook.com/gaaf-coverband of op ons Gigstarter-profiel. 

**************************************************************************************************************************************

Tommy Inc.! 

“Tommy Inc.! is opgericht in 2007 en heeft sinds die tijd vele metamorfoses ondergaan tot de band anno 2021 een 6-mansformatie is bestaande uit: 

Frank van Tunen – Bas, Paul Groen – slaggitaar, Frank Koning – zang, Paul Bakker – Saxofoon en toetsen, Rowan Groen – leadgitaar en Saskia van Dijk – drums. 

Het repertoire is heel divers. Van Van Morrison tot de Rolling Stones en van De Dijk tot Status Quo.  

Tommy Inc.! staat garant voor muzikale diversiteit met een heel hoog ‘oh ja’ gehalte. 

In de loop van de jaren zijn er veel memorabele optredens geweest, onder andere 3 keer Oerolfestival, optredens in Italië, het Jutterspad in Wijk aan Zee, de Rock 100, Live Aid relived en Popfoer.  

We hopen er in de toekomst nog veel aan te kunnen toevoegen. 

Na een jaar gedwongen nietsdoen verheugen we ons ontzettend op Koningsdag 2021 in het mooie Kennemer Theater waar we weer een keertje, via een stream, live mogen spelen, hopelijk voor een groot publiek.” 

**************************************************************************************************************************************

Stichting Prentenkabinet Van der Linden ook erbij  

De Stichting Prentenkabinet Van der Linden is bij notariële akte van 16 maart 1982 opgericht door het echtpaar J. van der Linden en M.M. van der Linden-van der Meij. 

Doelstellingen 

Het doel van de stichting is het verzamelen van prentbriefkaarten, prenten/foto’s, familiefoto’s en materiaal over de geschiedenis en topografie van Beverwijk en Wijk aan Zee. Wat ooit begon als een eenvoudige hobby, heeft geresulteerd in een stichting, die een flink bezit heeft aan allerlei zaken uit het verre en meer recente verleden. Dit bezit wordt, voor zover de financiën dit toelaten, regelmatig uitgebreid door aankopen, maar ook door ruilingen. 
Een tweede doel van de stichting is het tentoonstellen van de collectie voor educatieve doeleinden. Bij gebrek aan expositieruimte kan het bezit niet voortdurend tentoongesteld worden en kan de stichting zich slechts incidenteel presenteren. Dit gebeurt dan bij enkele evenementen zoals de open monumentendag, verschillende exposities, diapresentaties, en de gemeentelijke begroetingsdag voor ouderen. 

Presentaties 

De diavoorstellingen die gegeven worden zijn op dit moment de belangrijkste activiteit. Veel ansichtkaarten en ander fotomateriaal zijn op dia overgebracht. 
Uiteraard wordt de presentatie van deskundig commentaar voorzien. De duur van een diavoorstelling is ongeveer één uur. De hierdoor en ook op andere wijze verkregen gelden gebruiken wij geheel voor uitbreiding van het bezit. (N.B. een diapresentatie kan ook bij u thuis worden gehouden.) 

De Stichting heeft ook enkele boeken uitgebracht: De IJmond in oude ansichten, Beverwijk en Wijk aan Zee in vroeger dagen, Bewoners van het Dorp, Wijk aan Zee 125 jaar badplaats, de Meer het hart van Beverwijk en het boek “dit was Beverwijk”. 

Op Koningsdag zal de Stichting Prentenkabinet Van der Linden met een nieuwe presentatie “Beverwijk verleden Beverwijk heden” komen. Dit is gebaseerd op de stukjes zoals die regelmatig in de Beverwijker zijn verschenen. Co Backer zal dit weer presenteren en hij gaat u meenemen in Beverwijk verleden en Beverwijk heden. Door de corona zal dit digitaal gebeuren. Meer hierover leest u de komende tijd in de media.  

Stelling van Amsterdam aan de Spoorsingel 1984 foto: Stichting Prentenkabinet Van der Linden.

**************************************************************************************************************************************

Spulletjes over? Breng ze naar Noppes Beverwijk 

De Oranjevereniging Beverwijk en Kringloopwinkel Noppes hebben nu al weer jaren een goede samenwerking. Noppes is de laatste jaren altijd present door op het eind van kindervrijmarkt met een vrachtwagen aanwezig te zijn, zodat nog bruikbare goederen niet in het afval terechtkomen maar hergebruikt worden en een tweede leven krijgen. 

Gezien het heersende coronavirus dit jaar echter geen kindervrijmarkt. Er zullen wel 

Weer op internet diverse digitale vrijmarkten komen. We hopen natuurlijk (alleemaal) allemaal op die manier toch nog iets  te kunnen verkopen en een zakcentje te verdienen.  

Wat nu met de spullen die dan toch overblijven? 

Weggooien is zonde! 

Noppes is graag bereid om de overgebleven spullen na Koningsdag aan te nemen. Je kunt verkoopbare spullen maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 12.00 gratis afleveren bij Noppes aan de Parallelweg nummer 10 in Beverwijk. we weten nu even niet wat de openingstijden zullen zijn, dat hangt van de situatie met het coronavirus en de geldende maatregelen rond koningsdag af. 

Kijk tegen die tijd even op de website www.noppeskringloopwinkel.nl.  
Of anders pleeg even een belletje naar  Noppes Beverwijk 0251-745700 

**************************************************************************************************************************************