Voorwoord door de Burgemeester

Extra feestelijk.

Koningsdag komt eraan en het belooft dit jaar in Beverwijk extra feestelijk te worden! 

27 april is bij uitstek een dag vol gezelligheid. Uitgedost in oranje gaan we massaal de straat op om vrijmarktjes af te struinen en samen te genieten van de muziek en festiviteiten. Overal wapperen vlaggen met hun oranje wimpel fier in de wind. Een prachtig gezicht. Hangt u ook de vlag uit? 

In Beverwijk is dit jaar weer van alles te beleven, met dank aan de Oranjevereniging. Het is fantastisch dat deze vereniging zich ieder jaar met hart en ziel inzet om een prachtig programma samen te stellen voor jong en oud. Door het organiseren van allerhande activiteiten zorgen zij voor een feestelijke dag en verbinding tussen inwoners. In deze krant vindt u uitgebreide informatie over het programma dat de Oranjevereniging heeft samengesteld. 

Op het Stationsplein, in de Breestraat en in de verzorgingshuizen is dit jaar van alles te beleven. Ik ben ontzettend blij dat de traditionele kindervrijmarkt dit jaar plaatsvindt op de Breestraat. U kunt er heerlijk langs alle kleedjes slenteren en genieten van het Beiaardconcert in de Agathakerk. Muziek is natuurlijk een belangrijk ingrediënt voor een feest. Daarom klinkt er vanaf 15.00 uur ‘s middags volop muziek op het podium bij Brafoer en kan er lekker gedanst worden. 

Voor de kinderen is een hoop te beleven op het Stationsplein: er is een skelterbaan en een springkussen en de kinderen kunnen zich naar hartenlust laten schminken. Ook aan de senioren in Elsanta, Lommerlust en Huis ter Wijck wordt gedacht, met optredens en oudhollandse spelen. Kortom: een mooi programma voor jong en oud.  

Het organiseren van deze activiteiten rondom Koningsdag kost veel tijd en energie. Namens het hele gemeentebestuur dank ik de Oranjevereniging Beverwijk – en natuurlijk de vele enthousiaste vrijwilligers – voor hun inzet en voorbereiding. Vrijwilligers zijn hard nodig om een dag als deze tot een succes te maken. En wie weet: misschien inspireert de sfeer rond de festiviteiten u zo, dat u de Oranjevereniging Beverwijk volgend jaar wilt ondersteunen als vrijwilliger. Of wilt u als organisatie, vereniging, band of café graag bijdragen aan het organiseren van deze feestelijke dag. Zoek elkaar vooral op. Zulke initiatieven uit de samenleving juich ik van harte toe.

Al bladerend door de Oranjekrant zult u zien dat alle ingrediënten voor een geslaagde Koningsdag aanwezig zijn. Hopelijk zijn ook de weergoden ons goed gezind en heeft u er net zoveel zin in als ik. Ik wens alle Beverwijkers in ieder geval een gezellig Oranjefeest. Zie ik u ook bij de festiviteiten?

Met oranje groet, 

Burgemeester Martijn Smit

Bijgewerkt: 09/04/2023