Kindervrijmarkt – parkeren

Gratis parkeren in de omgeving van Stationsplein

Op Koningsdag willen we allemaal weer fijn feestvieren. Dat doen we wel (verkeers)veilig!

De voorbereidingen voor de kindervrijmarkt beginnen reeds op dinsdag 26 april vanaf 18:00 uur met het plaatsen van sanitair en afvalbakken, alsmede het plaatsen van hekken voor het afzetten van het parkeerterrein voor het verkeer. Op woensdag 27 april vanaf 06:00 uur beginnen de voorbereidingen voor de kindervrijmarkt (geluidsinstallatie en attracties) en zal de westelijke helft van het Stationsplein afgesloten zijn voor alle verkeer, inclusief (brom)fietsers. Dit is om een veilige situatie voor alle bezoekers mogelijk te maken. Het fietspad blijft beschikbaar en toegang tot de ondergrondse fietsenstalling blijft mogelijk.

Dus vanaf dinsdag 26 april vanaf 16:00 uur kan men niet meer op het parkeerterrein Halve Maan terecht en moet men elders te parkeren. Er zijn gratis parkeerplekken voor auto’s:

  • op het Meerplein,
  • bij de Beverhof,
  • op de parkeerplaats bij park Westerhout en
  • op de parkeerplaats Wijckerpoort (achter Cineworld).

Invaliden kunnen hun voertuig parkeren op de NS parkeerplaats naast de fietsenwinkel op het achterste deel achter de bromfietsen.

Voor fietsen natuurlijk de ondergrondse fietsenstalling bij het station en voor bromfietsen de NS parkeerplaats naast de fietsenwinkel.

Auto’s die zich nog op het parkeerterrein bevinden vanaf 16:00 uur zullen worden weggesleept in overleg met Handhaving van de Gemeente Beverwijk.

Naar verwachting komt er op woensdag 27 april vanaf 19:00 uur een einde aan alle activiteiten. Na inspectie door de Gemeente Beverwijk van de schoonmaak zullen het parkeerterrein en het Stationsplein weer vrijgegeven worden voor verkeer.

N.B. de rijbanen van de Halve Maan en Velserweg blijven gewoon beschikbaar voor het verkeer!

Bijgewerkt: 21 april 2022