Kindervrijmarkt – parkeren

Gratis parkeren in de omgeving van Stationsplein

Op Koningsdag willen we allemaal weer fijn feestvieren. Dat doen we wel (verkeers)veilig!

De voorbereidingen voor de kindervrijmarkt beginnen reeds op woensdag 26 april vanaf 18:00 uur met het plaatsen van sanitair en afvalbakken, geluidsinstallatie en hekken voor het afzetten van Breestraat en aanliggende straten (Zeestraat-Begijnestraat-Bloksteeg-Nieuwstraat-Raadhuisstraat-Brandsteeg) voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers. Geparkeerde auto’s na genoemd tijdstip op de Breestraat worden op kosten van de eigenaar afgevoerd door Handhaving Beverwijk.

Op donderdag 27 april vanaf 06:00 uur beginnen de voorbereidingen voor de kindervrijmarkt en zal het evenementen terrein van het Stationsplein afgesloten zijn voor alle verkeer, inclusief (brom)fietsers. Dit is om een veilige situatie voor alle bezoekers mogelijk te maken. Het fietspad blijft beschikbaar en toegang tot de ondergrondse fietsenstalling blijft mogelijk. Komt u met de fiets plaats deze dan in de ondergrondse stalling, deze is gratis.

Dus vanaf woensdagmiddag 26 april vanaf 17:00 uur kan men niet meer op de Breestraat terecht om te parkeren en moet men elders te parkeren. Er zijn gratis parkeerplekken voor auto’s op:

  • op parkeerplein Halve Maan,
  • op het Meerplein,
  • bij de Beverhof,
  • op de parkeerplaats Wijckerpoort (achter Cineworld).

Invaliden kunnen hun voertuig parkeren op de NS parkeerplaats naast de fietsenwinkel op het achterste deel achter de bromfietsen.

Naar verwachting komt er op donderdag 27 april vanaf 21:00 uur een einde aan alle activiteiten. Na inspectie door de Gemeente Beverwijk van de schoonmaak zal de Breestraat weer vrijgegeven worden voor verkeer.

Bijgewerkt: 09 april 2024